Πως επωφελείται η επιχείρηση?

Με την ένταξη τους στο πρόγραμμα, τα μέλη αποκτούν αυτόματα πρόσβαση σε μια μοναδική δεξαμενή με 300 χρόνια επιχειρηματικής και επαγγελματικής εμπειρίας - η συνολική εμπειρία όλων των μελών της ομάδας. Στην ουσία οι συμμετέχοντες αποκτούν ένα άτυπο Διοικητικό Συμβούλιο με μη εκτελεστικά μέλη (non-executive managers) για να συζητά τα επιχειρηματικά τους σχέδια αλλά και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο χρόνος παραμονής στην ομάδα γίνεται ο ‘χρυσός χρόνος’ του μήνα, όπου έχετε την ευκαιρία να σκέφτεστε διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν την επιχείρησή σας. Η συνάντηση της ομάδας γίνεται ένας χώρος δημιουργικής σκέψης για εσάς, όπου απαλλαγμένοι από την πίεση της καθημερινότητας έχετε την δυνατότητα να προσεγγίζεται την επιχείρησή σας με στρατηγικό τρόπο και να παραγάγετε καινοτόμες λύσεις και δράσεις.

Η ομάδα που εντάσσεστε γίνεται ένα εργαστήρι δοκιμής των επιχειρηματικών ιδεών που έχετε. Μέσα σε συνθήκες απόλυτης εμπιστευτικότητας, θα έχετε την ευκαιρία να τσεκάρετε την καταλληλότητα των επιχειρηματικών σας ιδεών και έτσι να αποφασίσετε ποιές από τις ιδέες σας θα εφαρμόσετε και ποιές θα ‘ξεχάσετε’. Οι έμπειροι επιχειρηματίες της ομάδας σας θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές στις αρχικές σας ιδέες, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες επιτυχίας.

Παράλληλα με την εξεύρεση λύσεων στα δικά σας ζητήματα, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και να προβληματιστείτε στα επιχειρηματικά θέματα των άλλων μελών της ομάδας. Προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι οι συζητήσεις αυτές βοηθούν να ξεκαθαρίσετε και τις δικές σας ιδέες, αφού πολλά από τα θέματα που απασχολούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδος είναι και δικά σας ζητήματα.

Πολύτιμη συνεισφορά της ομάδα σας επίσης είναι και η παροχή συναισθηματικής υποστήριξης για να ξεπεράσετε την αφόρητη μοναξιά του καθημερινού αγώνα και την αντιμετώπιση με περισσότερη δύναμη των χιλιάδων προκλήσεων που έχει να παλέψει ένας μικρός επιχειρηματίας. Η στιγμή που μοιράζεστε ένα πρόβλημα με την ομάδα σας, είναι και η στιγμή που μοιράζεστε και το στρες και την αγωνία του προβλήματος αυτού. Η στιγμή που ένα άλλο μέλος της ομάδας θα σας πει για το πως ξεπέρασε μια δικιά του παρόμοια κατάσταση είναι η στιγμή που αντλείτε δύναμη για να ξεπεράσετε το δικό σας θέμα. Και το κουράγιο που θα σας δώσει η ομάδα σας γίνεται συναισθηματική ώθηση για να παλέψετε για την επιτυχία!

Τέλος μέσα από τις σχέσεις εμπιστοσύνης που θα χτίσετε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε επιχειρηματικές και άλλες συνεργασίες. Αν για παράδειγμα χρειαστείτε για ένα έργο, μια εταιρεία με συμπληρωματικό προφίλ, γιατί να μην συνεργαστείτε με μια εταιρεία της ομάδας σας που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε? Έτσι,  όταν υπάρχει ένα θέμα που απασχολεί όλα τα μέλη της ομάδας, η εμπιστοσύνη που θα έχετε χτίσει μεταξύ σας, θα σας βοηθήσει να κάνετε ομαδικές (και άρα πιο αποτελεσματικές) εκκλήσεις για αλλαγές. Αυτή ήταν η περίπτωση μιας ομάδας τεχνικών επιχειρήσεων στην Αγγλία που απαίτησε και πέτυχε την αλλαγή των όρων στην προκήρυξη διαγωνισμών τοπικών δημοσίων έργων, έτσι ώστε να επιτρέπεται και η συμμετοχή μικρότερων επιχειρήσεων.